Songs with Roots

Zon — 21/04/2024 15:00 Concertgebouw Brugge

De mooiste kinderliedjes met Zeebrugse wortels.

In het voorjaar van 2023 ging Zonzo Compagnie bij de inwoners van Zeebrugge op zoek naar bijzondere kinderliedjes met een uniek verhaal. Ze keken binnen in de huizen en de harten van de Zeebruggelingen en gingen in gesprek over hun kindertijd en hun muzikale herinneringen . In Songs with Roots worden hun liedjes en verhalen getransformeerd in een multimediale muziektheatervoorstelling die heel dicht bij de mensen en hun relaas staat.

In samenwerking met Zonzo Compagnie.

Koop tickets

Minerals

Vri — 26/04/2024 20:00 DE SINGEL Antwerpen

Hoe maken, spelen en beluisteren we morgen muziek? De onstuitbare opmars van artificiële intelligentie kondigt enorme revoluties aan. Zetten ChatGPT en consorten straks ook componisten zonder werk? Of dient zich hier juist een nieuwe generatie creatieve bondgenoten aan? Van ontmoediging is bij componist en pianist Mathias Coppens in ieder geval geen sprake. Het gaat dan ook hard voor de in Los Angeles gevestigde West-Vlaming. Hij maakte naam in de wereld van de filmmuziek, en voorziet de laatste jaren ook steeds vaker theatergezelschappen, opera- en ballethuizen en muziekensembles van klank.
In De Singel zet Coppens met behulp van artificiële intelligentie zijn tot op heden wellicht meest gedurfde project neer. Op de lessenaars van BRYGGEN geen gesneden koek, ze krijgen een grafische partituur voorgeschoteld die pas in real time finaal vorm krijgt.

Mathias Coppens — compositie
Jolente De Maeyer — muzikale leiding
Maya Fridman — solo cello
Klaas Verpoest — live visuals
Menno Buggenhout — ontwikkeling app
Howest Brugge — vooronderzoek app en visuals

In coproductie met De Singel.

Koop tickets
Archief